juli 4, 2023

Klimatskal, Nyckelfärdigt eller Totalansvar

Välj mellan fyra smidiga sätt att anlita oss. Klimatskal passar dig som vill bygga husets interiör på egen hand. Nyckelfärdigt hus är ett ekonomiskt sätt att få ett färdigt hus. Med Totalansvar behöver du göra någonting själv. Och med Totalansvar Fast pris ingår dina byggherrekostnader, markarbeten och anslutningar av el och VA i priset. Vilken du än väljer får du en tydlig process och transparenta kostnader.


Klimatskal
Om du önskar ett vackert hus men kan tänka dig att ansvara för interiör och markarbeten själv är Klimatskal ett ekonomiskt alternativ.

Priset för Klimatskal är fast och inkluderar ett hus som är helt klart utvändigt samt en personlig projektledare. Trailertransport över hela Sverige ingår i priset, likaså kranen som lyfter huset till din tomt.

Du svarar för invändiga ytsikt i alla rum, kök och badrumsinredning samt dragningar av el, vatten och avlopp.


Nyckelfärdigt hus
Här ingår ett nyckelfärdigt monterat hus och en personlig projektledare fram till inflyttning. Priset på huset är fast och inga dolda poster tillkommer. Trailertransport över hela Sverige ingår i priset, likaså kranen som lyfter huset till din tomt.

Om du önskar ett färdigt hus men kan tänka dig att ansvara för markarbetena själv är ett nyckelfärdigt hus ett klokt alternativ. Du anlitar de entreprenörer du själv vill för att förbereda tomten, bygga grunden och koppla in el och VA. Din projektledare hjälper dig med ritning för grunden, uppgifter för anslutning av el, vatten och avlopp samt annat som entreprenörerna behöver veta för sitt arbete.

Du betalar fakturor för markarbetena direkt till entreprenörerna och arbetet omfattas därmed av deras entreprenöransvar. Väljer du seriösa entreprenörer fungerar detta bra och eftersom du får allt underlag från oss tar det normalt inte mycket av din tid i anspråk.

När allt är klart anlitar du en oberoende besiktningsman för slutbesiktning och Sommarnöjen ansvarar för att åtgärda eventuella anmärkningar på huset. Vårt ansvar för huset regleras i Konsumentköplagen och omfattar tre år.


Totalansvar
Väljer du vår tjänst Totalansvar behöver du inte göra någonting själv eftersom vi sköter hela projektet för dig. Och då menar vi precis hela.

Vi tar fram komplett bygglovsansökan och sköter alla kontakter med kommunen. Vi handlar upp de markarbeten som utförs på plats från lokala entreprenörer – markberedning, grund, anslutningar av el och VA och eventuella uteplatser och trappor. Om det behövs förses din fastighet med anläggningar för enskilt vatten och avlopp. Du godkänner givetvis entreprenörernas offerter innan arbetena börjar.

Förutom att leverera ditt färdiga hus samordnar vi alla markarbeten och kontrollerar att de utförs korrekt. På detta sätt får en enda kontakt vilket gör det bekvämt för dig. Och vi blir ensamt ansvariga för hela projektet vilket gör livet enklare om det skulle uppstå problem i framtiden.

Med Totalansvar får du som konsument det ansvar och garantier som ingår i ABS 18, Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader. Det innebär att vi tar ansvar för utförda arbeten i tio år och detta omfattar både huset och arbetena som utförts av lokala entreprenörer.


Totalansvar Fast pris
Föredrar du ett fast pris för hela projektet innan du tecknar avtal? Med vår unika tjänst Totalansvar Fast pris ingår allt i priset.
Precis som i tjänsten Totalansvar behöver du inte göra någonting själv. Skillnaden med Totalansvar Fast pris är att alla de delar som ibland kan innebära osäkerhet ingår i priset.

Markförberedelse, schaktning och bortforsling av material ingår. Plintgrund med dräneringsrör ingår. Dragning och inkoppling av el, vatten och avlopp ingår. Till och med byggherrekostnader som kommunens avgifter för nybyggnadskarta, bygglov, utsättning och lägeskontroll ingår. Liksom färdigställandeskydd om kommunen kräver det, kontrollansvarig, godkänd besiktningsman och till och med sotarfejarmästare, vilket krävs om huset har kamin.

Ett mer komplett fast pris finner du inte någonstans.

Om Light Line

Inga dolda kostnader Komplett vid inflyttning
Genomtänkt i minsta detalj Tidlös arkitektur
Skapa ett hus olikt alla andra Spännande tillval
Kvalitet i varje moment Tillverkning av Sommarnöjen
Anders Berensson kommenterar Arkitektens ord
Inga dolda kostnader

Komplett vid inflyttning

Light Line är komplett utrustat och färdigt när du flyttar in. Inga tillval är nödvändiga för att du ska få ett fint och funktionellt hus.

Vi utformar egna kvalitetsfönster i trä med treskikts isolerglas. Vi bygger våra kök med kompletta integrerade vitvaror från Electrolux. Våra helkaklade badrum har granitkeramik, golvvärme och full utrustning inklusive tvättmaskin med torktumlare.

Naturligtvis har alla våra hus god vinterisolering och följer svensk branschstandard för våtrum, el, ventilation och barnsäkerhet. Du får alltid tre års ansvar enligt konsumentköplagen och, om du väljer Totalansvar, tio års ansvar enligt ABS 18.

Trailertransport från till valfri destination med vägförbindelse i Sverige ingår i priset, liksom normallyft av huset till din byggplats.

Läs hela artikeln
Genomtänkt i minsta detalj

Tidlös arkitektur

Light Line har enkla former med noga avvägda proportioner. Husen är ritade för att passa in i naturen, istället för att dominera dem. Arkitekturen ska kännas relevant länge, bortom modets växlingar.

På samma sätt är interiören byggd för att hålla över tiden. Golvet består av massiva tiljor med hårdvaxolja, som tål att slipas igen och igen. Väggarna och taket har rejäla, finsågade och målade paneler.

Köket har integrerade vitvaror och öppna hyllor som skänker lugn och en lantlig känsla. Det lantliga går igenom i badrummen med granitkeramiken från Note Design Studio baseras på ett klassiskt mönster av formgivaren Stig Lindberg.

Alla modeller har genomgående siktlinjer i alla väderstreck. De ger spännande vyer längs huset och bidrar till att naturen alltid känns nära.

Läs hela artikeln
Skapa ett hus olikt alla andra

Spännande tillval

Med sina ovanligt stora glasytor för Light Line in naturen i huset. Väljer du något av våra unika Outdoorpaket tar du med dig inomhuskomforten ut på altanen. Hyllor, krokar, vattenutkastare och tvättställ gör livet utomhus bekvämt och ger ditt hus ett robust och funktionellt uttryck.

Sovloft är standard i Light One och kan väljas till Light Two och Light Three. Kökets fina öppna hyllor kan kompletteras med vårt eget fina hyllsystem där förvaringen fortsätter ända upp i nock.

Utvändigt kan du anpassa fasadbehandling, fönsterkarmar och takmaterial till din egen stil. Välj mellan matt bitumenmatta, plåt i olika kulörer eller vacker kärnfuru som ytskikt på taket och matcha med fasad i matt slamfärg eller naturlig tjärfärg.

Läs hela artikeln
Kvalitet i varje moment

Tillverkning av Sommarnöjen

Light Line tillverkas i Sommarnöjens fabrik, som levererat hundratals hus av hög kvalitet. Husen byggs färdiga inomhus och badrum, kök och snickerier byggs av oss från grunden. Det är en beprövad arbetsmetod som ger full kontroll på material, byggkvalitet och finish i minsta detalj.

En intern besiktningsman kontrollerar alla delar i de färdiga husvolymerna. Den interna besiktningen granskas av din projektledare som måste ge sitt godkännande innan husvolymerna får lämna fabriken.

Huset körs till din tomt och lyfts på plats med en kran. Det ger minimal åverkan på naturen. Innan vi lämnar huset till dig gör vårt team en slutkontroll av slutmontering, detaljfinish, barnsäkerhet, brandsäkerhet, städning och byggavfallshantering. Allt för att det ska bli så enkelt och tryggt som möjligt för dig.

Läs hela artikeln
Anders Berensson kommenterar

Arkitektens ord

Med Light Line fick jag uppdraget att ge tre av Sommarnöjens mest populära hus en ny tolkning. Utmaningen var att sätta en unik och samtida prägel på husen och dessutom möjliggöra lite lägre pris.

Light Line har stora fasta glas med dörrar bredvid istället för stora skjutglaspartier som kostar betydligt mer att tillverka. Vi har fällt in rena glasskivor i brädväggarna då det ger en avskalad vy där gränsen mellan inne och ute suddas ut bättre än med traditionella karmfönster.

Jag har också försökt att hitta smarta och prisvärda lösningar i kök och badrum utan att ge avkall på bekvämlighet och funktion.

Utvändigt har jag tagit fram våra Outdoorpaket. Här får delar av fasaderna samma utryck och detaljering som innerväggarna. Förvaring av cyklar eller ved blir fina och genomtänkta detaljer. En solig dag växer köket ut på altanen och fisken rensas på en utomhusbänk med tillgång till vatten. En sittbänk med dynor blir en soffa i ett utevardagsrum. När husen vänds ut och in på detta sätt upplevs de som dubbelt så stora.

Anders Berensson
Arkitekt SAR/MSA

Läs hela artikeln

Så går det till

Vägen till nytt hus

Så här ser vår enkla process ut steg för steg.

Klimatskal, Nyckelfärdigt eller Totalansvar?

Välj en samarbetsform som passar dig.

Fasta och transparenta priser

Läs om våra priser och ladda ner prislista.

Trygga avtal

Våra villkorade avtal gör processen trygg.

Flexibel betalningsplan

Betala ditt hus i samma takt som det tillverkas.

Vårt ansvar

Ansvar för ditt hus i upp till 10 år.

Vägen till nytt hus

Att bygga ett hus på landet kan kräva minst lika mycket tid och ge lika mycket bekymmer som att uppföra en permanentbostad. Sommarnöjen gör processen enklare. Vår tydliga process innebär att du kan luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Din personliga projektledare kommer guida dig genom processen.

 

Så här ser vår enkla process ut steg för steg

Klimatskal, Nyckelfärdigt eller Totalansvar?

Välj mellan fyra smidiga sätt att anlita oss. Klimatskal passar dig som vill bygga husets interiör på egen hand. Nyckelfärdigt hus är ett ekonomiskt sätt att få ett färdigt hus. Med Totalansvar behöver du göra någonting själv. Och med Totalansvar Fast pris ingår dina byggherrekostnader, markarbeten och anslutningar av el och VA i priset.

Läs om våra samarbetsformer och välj den som passar dig bäst. Vilken du än väljer får du en tydlig process och transparenta kostnader.

 

 

Läs mer och jämför våra avtalsformer

Fasta och transparenta priser

Vårt grundpris för nyckelfärdigt hus inkluderar ett helt färdigt hus och en personlig projektledare fram till inflyttning. Priset på huset är fast, transparent och inga dolda poster tillkommer. Trailertransport över hela Sverige ingår i priset, likaså kranen som lyfter huset till din tomt. Väljer du Totalansvar tar vi även hand om markarbeten, grund och anslutningar. Föredrar du att ansvara för interiören själv, finns alternativet Klimatskal.

 

Läs om våra priser och ladda ner en prislista

Trygga avtal

När du har tecknat ett avtal med oss rekognoserar vi vägen till din tomt och säkerställer att kranlyft fungerar. Därefter påbörjas processen med bygglov, bygganmälan och eventuella andra ansökningar. Skulle transporten inte gå att genomföra eller huset inte få byggas hävs givetvis ditt husköp. 

 

Läs om våra avtal

Flexibel betalningsplan

Du betalar ditt hus i fyra steg, i samma takt som kostnaderna för tillverkningen uppstår. Detta ger lägst kostnad för dig. Om du känner dig tryggare eller din bank föredrar kan du också välja att betala 90 % av beloppet efter leverans.

 

Så här ser vår betalningsplan ut

 

 

Vårt ansvar

Varje arbetsmoment i ditt hus kontrolleras i fabriken för att finishen ska hålla högsta kvalitet. När huset är klart granskas det av en oberoende besiktningsman. Väljer du Nyckelfärdigt hus är vi ansvariga för tillverkningsfel i tre år. Med Totalansvar är vårt ansvar tio år och omfattar även markarbeten, grund och anslutningar som har utförts av lokala entreprenörer.

Läs mer om ansvar och garanti

    VILL DU VETA MER ELLER BOKA ETT MÖTE?

    Ställ en fråga eller lämna dina uppgifter så tar vi kontakt med dig.


      Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

      Få inspiration, nyheter och kommande husvisningar direkt i inkorgen.